MYART Yazım Kuralları

  1. MYART, popüler bir sanat dergisidir. Bundan dolayı makalelerde teknik/bilimsel ayrıntılara ve tartışmalara girmeden, konunun özünün anlatılması esastır.
  2. Makalelerde, metin içinde ya da dipnot olarak atıf tercih edilmemektedir. Fakat okuyucunun konu hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmesi için temel kaynaklar makale sonunda “Kaynakça” başlığı altında verilebilir.   
  3. Makalelerin 1000 kelimeyi geçmemesine özen gösterilmelidir. 
  4. Dergi, kuşe kâğıda ve renkli basıldığı için makalelerde yüksek çözünürlüklü, renkli veya siyah beyaz resimler kullanılabilir. 
  5. Makaleler, A4 kâğıda, Times New Roman yazı karakteriyle, 12 punto yazılmalıdır. Her makale editoryal süreçten geçtiğinden ve dergi formatına göre dizgisi yapıldığından, makale yazımından özel formatlar kullanılmamalıdır.   
  6. Makalelerde seçilecek konuların, herkes tarafından bilinen, onlarca makale ve kitapta bahsedilmiş konular olmamasına özen gösteriniz. Örneğin Leonarda da Vinci ve “Mona Lisa” eseri gibi çok bilinen sanatçı ve sanat eserleri hakkında yazı kaleme almayınız.  
  7. Resim, heykel, mimari, seramik, cam gibi eserleri incelerken ve sanatçı değerlendirirken bireysel görüşlerden kaçınınız. Eserleri; stili, kuramı, konusu, tekniği, sanat estetiği, sanat tarihindeki yeri ve önemi bakımından inceleyerek değerlendiriniz.  
  8. Sinema ve tiyatro gibi sahne sanatlarındaki eserleri incelerken; Eserin sinema/tiyatro tarihindeki yeri ve önemi; senaryonun kalitesi ve niteliği; yönetmenin konuya bakış açısı ve tarzı; ses, ışık, kostüm, dekor gibi tamamlayıcı öğelerin başarısı ya da başarısızlığı; verdiği mesajlar gibi konuları irdeleyerek değerlendiriniz. “Ben sevdim, güzeldi; sevmedim, kötüydü” gibi bireysel eleştirilerden uzak durunuz. 
  9. Sanat makalelerinde ve edebi eserlerde kelime ve cümle tekrarlarından kaçınınız, imla kuralların azami özen gösteriniz. Makaleleri bir düzen içinde yazmaya özen gösteriniz. 
  10. Dergide, çeviri öykü ve şiirlere de yer verilmektedir. Çevirisi yapılacak eserlerin daha önce çevrilmemiş ve ülkemizde yayınlanmamış olması gerekmektedir.   
  11. Her sanat makalesi ve edebi çalışma, konusunda uzman kişiler tarafından incelendikten sonra yayına alınmaktadır. Bilimsel, sanatsal ve edebi yeterliliği olmayan eserler yayına alınmamaktadır. 
  12. Dergiye gönderilen eserler, yayın programına alınsa da alınmasa da yazara iade edilmez. Yayınlanmayacak eserler imha edilir.
  13. Makalelerin sorumluluğu yazara aittir. 
  14. Yayımlanan makaleler için yazara telif ödenmez. Makale yayını için ücret talep edilmez. Makale ve yazı gönderen her sanatçı ya da akademisyen peşinen telif talep etmeyeceğini kabul ve taahhüt etmiştir.